Rolf Bengtsson 1942-2021

En av kvintettens förgrundsgestalter har lämnat jordelivet. Vi sörjer och minns Rolf Bengtsson som tillsammans med kollegorna i Filharmonins Blåsarkvintett på 1960- och 70-talet skapade musikhistoria. Otaliga verk uruppfördes av Rolf, György Ligetis ”Tio Stycken” och andra. ”Rolfs unika musikanteri tydliggjordes på vackrast möjliga sätt som medlem i Filharmonins Blåsarkvintett, där Rolf hyllades över hela världen för sitt unika och djupt inkännande spel. Många är de stunder då artister, dirigenter, kollegor och publik tacksamt fått njuta av Rolfs konstnärskap i de symfoniska mästerverken.” Läs mer på Konserthusets hemsida.

Rolf Bengtsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: